Elektrikli Fırın Arızası
Elektrikli Fırın(Ocak) Kaçak Akım Attırıyor
Elektrikli fırın yemek yaparken mutfakların kurtarıcısı konumundadır. Aniden ısınma özellikleri nedeniyle yüksek derecede güç tüketirler. Enerji bakımından gazlı, elektrikli üretim yeri özelliğine göre bütün ve gömme ve benzeri şekilde üretilirler.
Ürün olarak farklı donanım özellikleri ile kullanıcıya sunulur. Çoğunlukla alt gözünde pişirme, üst tarafında ise kızartma yemekleri yapılır. Fırın içinde ısı yayan bakır rezistanslar vardır. Isıya ve neme dayanıklı olarak üretilirler. Usta Elektrik firması olarak elektrikli fırın ile ilgili tüm şikayetler dikkate alınır ve çözüm üretilir.
Kaçak Akım Nedir?
Elektriğe ihtiyaç duyan cihazların iletkenlik özelliğinin yalıtkanlıklarını kaybetmesi sonucunda cihaz üzerinde oluşan kötü akımdır. Dışardan cihaza dokunan kişi bu akıma kapılabilir, kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Kaçak akım olmaması için cihazlarımızı dikkatli kullanmalı akabinde düzenli olarak kontrol etmeliyiz.
Rezistans Nedir?
Rezistans bilindik tabir olarak gelen elektriği ısı enerjisine dönüştüren direnç tellerinin ismidir. Sağlam yapısından kaynaklı olarak fazla ısıya karşı dayanaklıdır. İçerisinde bulunan maddeler sayesinde uzun yıllar kullanılabilir. Elektrikli fırınların içinde de ısı almak için kullanılan rezistanslar vardır. Bu sayede fırın işlevini yerine kolayca getirir.
Kaçak Akım Şalteri (Rölesi) Nasıl Test Edilir?
Kaçak akım şalteri hayat kurtaran ürünlerdir. Elektrik devresinde oluşacak kaçak akımı tespit ederek açma işlemlerini yapar. Bu sayede insan ve tüm sistem korunmuş olur. Kısaca Binalarda yaşayan insanlar ve kullanılan cihazların güvenliğini sağlamak için kullanılır.
Kaçak akım şalterinin nasıl test edilir sorusuna cevap olarak şu yanıt yeterli olacaktır. Kaçak akım rölesi üzerinde bulunan test tuşuna basarak test işlemini başlatabilirsiniz. Usta Elektrikçi olarak kaçak akım ve test işlemleri büyük bir titizlikle yapılır.
Elektrik Sigortası Neden Yanar?
Elektrik sigortası evlerin içinde kullanılan insan ve cihazların güvenliğini sağlar. Bunu şu şekilde yapar. Sigorta üzerinden fazla akım geçtiği an sigortanın atmasını sağlar. Bu sayede kişi anlar fazla akım olduğunu ve elektrikli cihazlardan bazılarını kapatır.
Elektrik sigortaları zamanla aşınır, dikkatli kullanılmadığı için işlevini yerine zor getirir. Belli süreden sonra aşırı akımın aniden sigorta üzerinden geçmesi ile yanmasına neden olur. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse kesinlikle sigorta değişmeden farklı bir işlem yapılmamalıdır.
Elektrikli fırınlar aniden yüksek akımlar harcadığı için sigorta yanmasına neden olabilir. Bu durumlardan kurtulmak için kesinlikle evin içinde çalışan aletlerin dengeli bir şekilde çalıştırılması şart. Fırın rezistansı yanarsa, kablolar aşırı ısınır ve sigorta atar. Rezistansı değiştirmek için ölçüler alınmalıdır daha sonra takılmalıdır ve işlemler yapılırken asla fiş takılı olmamalıdır. Eğer sizin de elektrikle ilgili bir sorununuz olursa Usta Elektrikçi firmasını aramanız yeterli olacaktır.
Yenisi ile değişmiş rezistans aşağıdaki resimde olduğu gibidir.